Iedereen kiest zijn of haar vloerbedekking naar smaak. De één verkiest een houten vloer, terwijl de ander weer voor een tegelvloer kiest. Een van de meest klassieke vloerbedekkingen is tapijt. Tapijt voelt lekker zacht aan en je kunt hier gewoon met je blote voeten over lopen, zonder last te krijgen van koude voeten. Maar tapijt vergt wel het nodige onderhoud. Dagelijks stofzuigen zul je waarschijnlijk geen zin in hebben of je hebt er geen tijd voor. Dan merk je hoeveel baat je kunt hebben bij een robotstofzuiger voor tapijt. Zonder dat je iets hoeft te doen, wordt je tapijt dagelijks of wanneer jij hem instelt, grondig gezogen.

Kan een robotstofzuiger over tapijt?

Het is een goede vraag om je af te stellen of een robotstofzuiger wel geschikt is voor een tapijt? Want het is wel zo fijn als de hele woonkamer en het tapijt tijdens een schoonmaakbeurt gereinigd worden. Gelukkig zijn de robotstofzuigers voorzien van een krachtige motor en goede borstels hierdoor zijn ze geschikt voor zowel een harde als een zachte vloer.

Een hygiënischer tapijt met een robotstofzuiger

Een tapijt kan snel vuil worden. Je hoeft maar te iets te kruimelen met een boterham of een koekje en kruimels verdwijnen diep in het tapijt. Heb je huisdieren, dan zal het tapijt regelmatig onder de huisdierharen liggen. Niet echt prettig als je na een lange stressvolle dag thuiskomt en je alsnog je tapijt moet stofzuigen. Met de tapijt robotstofzuiger is dit verleden tijd. Met een app op je smartphone stel je in wanneer je de robot zijn werk wilt laten doen, desnoods iedere dag. Hierdoor blijft je tapijt hygiënisch schoon en het kost jou geen tijd. 

xiaomi roborock s7 wit robotstofzuiger tapijt

Robotstofzuigers met tapijtherkenning

Sommige robotstofzuigers beschikken over zogeheten tapijtherkenning, of carpet boost. Deze robotstofzuigers zijn aan de hand van sensors in staat om tapijt en kleden te herkennen waarop automatisch de zuigkracht wordt verhoogd. Deze slimme tapijt functie zorgt ervoor dat je tapijten en kleden altijd grondig worden gereinigd, ook als er een lagere zuigkracht staat ingesteld die doorgaans voldoende is voor overige vloertypen.

Zijn robotstofzuigers geschikt voor hoogpolig tapijt?

Of een robotstofzuiger geschikt is voor hoogpolig tapijt hangt af van de robot en van de hoogte van het tapijt. Doorgaans kan genomen worden dat robotstofzuigers niet geschikt zijn voor hoogpolige tapijten en kleden. Wel bieden sommige robotstofzuigers de mogelijkheid om een verboden gebied te zetten in de APP. Zo voorkom je dat de robot op het tapijt komt en hier vast komt te zitten. Als je een hoogpolig tapijt of kleed in huis hebt is het handig om hierop te letten bij het uitzoeken van een robot stofzuiger.

Zoek je een robotstofzuiger voor het tapijt?

De meeste robotstofzuigers in het assortiment van Robostofzuigers.nl zijn geschikt voor alle laagpolige tapijten. Deze robotstofzuigers zijn uitgevoerd met een goede borstel en een hoge zuigkracht. Bij onze luxere modellen kan je ook de ‘deep cleaning’ en ‘carpet boost’ functie inschakelen. Deze functies zorgen ervoor dat alle vuil gegarandeerd uit je tapijt wordt gezogen door middel van extra vermogen. Zoek je een robotstofzuiger voor al je tapijtsoorten? Bekijk dan het assortiment en je vindt ongetwijfeld een goede robotstofzuiger voor een schoon tapijt.

Foto van Alex

Alex

Operationeel Manager bij Robostofzuigers.nl