Huisdieren maken onderdeel uit van het gezin en zijn veel waard voor de gezinsleden. Honden en katten zijn de meest gehouden huisdieren en geliefd vanwege hun karakter en zachte vacht. Maar hoe lekker zacht een vacht van je huisdier ook is, je kunt er ook nadelige gevolgen van ondervinden zoals haaruitval.  Het is niet prettig om voortdurend plukken haar van de vloer te moeten ruimen. Een robotstofzuiger die geschikt is voor huisdieren kan dan de oplossing zijn.

Met een robotstofzuiger geen last van huisdierharen

Zowel honden als katten kunnen erg veel haren verliezen. Vooral grote honden laten vaak veel pluizen met haar achterlaten. Kattenharen staan er weer om bekend om dat het hardnekkige haren zijn die in het tapijt blijven steken. En zelfs een konijn kan er in de verharingsperiode ook wat van. Je zal elke dag moeten stofzuigen om het huis goed schoon te houden en daar zit niemand op te wachten. Met een robotstofzuiger ga je gewoon op de bank zitten of naar je werk terwijl de robot ondertussen aan de gang gaat. Stel hem in op het doorlopen van een dagelijks schoonmaak programma en je vloer en tapijt blijft nagenoeg vrij van huisdierharen.

Robotstofzuigers geschikt voor huisdieren

Robotstofzuigers die geschikt zijn voor huisdieren hebben een speciale grote borstel aan de onderkant. Deze borstel zorgt ervoor dat vastzittende dierenharen gemakkelijk van de vloer en uit het tapijt worden losmaakt en opgezogen. Let er bij de aanschaf dus op dat de robot over een dergelijke grote borstel beschikt. Daarnaast is het handig om te checken van welk materiaal deze is gemaakt. Een (deels) rubberen borstel is geschikter omdat haren minder vast komen te zitten dan in een borstel die volledig uit borstelharen bestaat. Deze zal meer onderhoud vereisen en vaker moeten worden schoongemaakt.

xiaomi roborock e5 zwart robotstofzuiger onderkant

Een robotstofzuiger voor huisdieren kopen

Ben je op zoek naar een goede stofzuiger om dierenharen op te zuigen? Niet alleen profiteer je met een robot stofzuiger van het gemak dat dierenharen moeiteloos worden opgezogen, je hoeft er zelf niet meer voor in de benen te komen. Bij Robostofzuigers.nl vind je diverse modellen die voorzien zijn van een grote borstel die huisdierharen verwijderen. Deze borstel is aanwezig op al onze luxe modellen en op de meeste van onze basismodellen.

Tips om je huisdier te laten wennen aan een robotstofzuiger

We hebben allemaal wel eens grappige filmpjes zien over honden die op een robotstofzuiger zitten of een kat die bang is voor de robotstofzuiger. Net zoals huisdieren moeten wennen aan het geluid van een stofzuiger, zullen ze ook moeten wennen aan de robotstofzuiger. Om te voorkomen dat je hond altijd gaat blaffen tijdens de schoonmaak of per ongeluk de robotstofzuiger kapot maakt, willen we een aantal tips meegeven, hoe je huisdier aan de robot kan wennen. 

1. Houd je huisdier vast tijdens de schoonmaak

De beste manier om je huisdier eraan te laten wennen is om hem of haar eerst vast te houden wanneer de robot zijn werk doet. Laat je hond of kat wennen aan het geluid en de bewegingen die de stofzuiger maakt. Doe dit net zolang totdat je huisdier zich comfortabel voelt en geen aandacht meer schenkt aan de robotstofzuiger.

kyvol e31 blauw robotstofzuiger huisdieren

2. Blijf erbij tijdens het schoonmaken

Zodra je huisdier niet meer bang is voor de robotstofzuiger is het prima om te testen hoe hij erop reageert zonder vastgehouden te worden. Gaat je hond of kat achter de robot aanlopen en ermee spelen of ontwijken ze het. Let goed op het gedrag van je huisdier. Blijf er net zolang bij totdat je zeker weet dat de robotstofzuiger kan schoonmaken zonder gestoord te worden door een nieuwsgierig huisdier. Honden kunnen namelijk al snel de robot zien als een speeltje terwijl dit natuurlijk niet de bedoeling is. 

3. Laat je huisdier en de robotstofzuiger alleen

Vooral honden kunnen expres ondeugend gedrag vertonen wanneer de eigenaar even niet kijkt. Test daarom of je hond ook goed reageert op de robotstofzuiger wanneer jij in een andere ruimte bent. Hetzelfde geldt ook voor andere huisdieren. Met deze test weet je zeker of je de robotstofzuiger aan kan zetten wanneer je zelf niet thuis bent.  

Blijft je huisdier bang?

Het kan ook voorkomen dat je hond, kat of ander huisdier, maar niet kan wennen. In dit geval is het veiliger om het huisdier in een andere kamer te laten wanneer de robotstofzuiger aan het schoonmaken is. 

Picture of Peter-Jan

Peter-Jan

Product Specialist bij Robostofzuigers.nl