Steeds vaker kom je in huishoudens slimme apparaten tegen. Dit is apparatuur dat verbonden is met het internet. Via een wifi verbinding is het meestal mogelijk om deze apparaten via je smartphone of tablet in te stellen of te bedienen. Het uiteindelijke doel van slimme apparatuur is om het jou gemakkelijker te maken. Ook de stofzuigerbranche is niet achtergebleven. Met een slimme stofzuiger of een dweilrobot, is het schoonmaken nog makkelijker geworden. Je woonkamer of andere ruimtes in huis worden zo altijd grondig schoongemaakt. Met de aanschaf van een slimme robotstofzuiger, is handmatig stofzuigen voor jou definitief verleden tijd.

Hoe werken slimme stofzuigers?

De werking van slimme stofzuigers is eigenlijk heel gemakkelijk. Een robotstofzuiger is verbonden met een laadstation die je ergens in je huis plaatst. Je schakelt de robot in via je slimme speaker of een app op je smartphone. Via de app kan je ook een schoonmaak programma instellen, zodat je kunt bepalen wanneer de robot moet beginnen met stofzuigen. Stel hem gerust in op dagelijkse schoonmaak zodat het jou geen moeite kost en je huis zo altijd schoon blijft. Je hoeft niet eens thuis te blijven, de robot stofzuiger gaat op de door jouw ingegeven tijden automatisch aan de slag. Hiervoor rijdt hij uit het laadstation en met sensoren, camera's of laser wordt de gehele ruimte gedetecteerd. Is de accu leeg? Geen probleem. De robot rijdt zelf terug naar het laadstation en sommige modellen gaan zelfs automatisch weer verder als de accu is opgeladen.

Slimme navigatie

Veel robotstofzuigers beschikken over moderne technologie waardoor ze systematisch door het huis bewegen. Dit kan zijn aan de hand van gyroscope navigatie dat fungeert als een intern kompas. Hierdoor weet de robot waar hij al is geweest en waar nog te komen zodat er geen dubbel werk wordt gedaan, tenzij je daar zelf voor kiest. Tegenwoordig beschikken veel modellen ook over geavanceerdere laser navigatie. Een onzichtbare laser scant de ruimte en navigeert zonder problemen door je woning heen. De robot gaat hierdoor nauwkeurig te werk en raakt zelden nog verdwaald of van slag, ook als er meubels of andere obstakels zijn verplaatst.

xiaomi roidmi eva wit dweilrobot stofzuiger station2

Dweilfunctie

Tegenwoordig zijn steeds meer robotstofzuigers uitgerust met een dweilfunctie. Waarbij de basisrobots een doek bevochtigen en achter zich aanslepen, zijn de nieuwste robots voorzien van volwaardige dweil technologie. Deze schoonmaak robots hebben een vibrerende dweilplaat of roterende borstels waarmee met een neerwaartse druk de vloer grondig wordt gepoetst. De geavanceerde modellen zijn bovendien voorzien van een zelfreinigend systeem en zijn in staat om zelf het water te verversen en de borstels schoon te maken en te drogen.

Andere handige functies

De markt en technologie ontwikkelt zich razendsnel en dat is terug te zien in de mogelijkheden en functies die robotstofzuigers bieden. Een relatief nieuwe trend is die van de 3D obstakel vermijding. Deze slimme technologie zorgt ervoor dat ook de kleinere objecten zoals kabels en sokken door de robot worden gezien en ontweken waardoor de kans op vastlopen steeds kleiner wordt. Een andere ontwikkeling is die van de zelflegende systemen waarbij de robotstofzuiger na het schoonmaken al het vuil automatisch leegt in de stofzak van het basisstation.

Een slimme stofzuiger kopen

Wil jij ook profiteren van het gemak van een robotstofzuiger? Het is dan wel belangrijk dat je een goede kwaliteit robotstofzuiger koopt. Daarom kun je jouw slimme robotstofzuiger kopen bij Robostofzuigers.nl. Bij ons vind je robotstofzuigers van gerenommeerde merken in diverse prijsklassen. Met een slimme stofzuiger breekt er een nieuwe tijdperk voor je aan. Je hoeft niet ow nauwelijks meer met de hand te stofzuigen, want je hebt je eigen robot die dit voor je uitvoert. Hulp nodig bij het uitzoeken van jouw ideale robotstofzuiger? Bekijk de keuzehulp pagina met uitleg over alle verschillende functies of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Picture of Alex

Alex

Operationeel Manager bij Robostofzuigers.nl