Robotstofzuigers met dweilfunctie

Een groot voordeel van een goede robotstofzuiger is dat deze verschillende soorten vloeren kan stofzuigen. Gladde vloeren zijn uiteraard het gemakkelijkste te stofzuigen, maar ook met tapijt hebben de meeste robotstofzuiger geen moeite. Sterker nog, zo zijn er robotstofzuigers die automatisch in vermogen toenemen wanneer er op tapijt wordt gestofzuigd. Geen zorgen dus over het stofzuigen van je vloeren. Maar hoe zit het met vlekken op een gladde vloer? De robotstofzuiger kan de vloer stofvrij hebben gemaakt, maar vlekken blijven zitten en moeten nat verwijderd worden. Om te voorkomen dat je toch zelf aan de slag moet kun je een dweilrobot of een robotstofzuiger met dweilfunctie aanschaffen.

Met een robotstofzuiger dweil je ook je vloer

Natuurlijk is de hoofdtaak van een robotstofzuiger om volautomatisch de vloer te stofzuigen. Maar er zijn tegenwoordig ook modellen aan wie je gerust het dweilen van je vloer kunt overlaten. Een robotstofzuiger met dweil is overigens niet op alle robotstofzuigers van toepassing. Daarnaast kan de de dweilfunctie op verschillende manieren toepasbaar zijn. Bij de goedkopere robotstofzuigers met een dweilfunctie moet je zelf de stofbak verwisselen met een watertank. Hiervoor moet je dus nog wel zelf in actie komen. De luxere modellen zijn voorzien van een 2 in 1 tank. Hiermee is het mogelijk om de robotstofzuiger tijdens het stofzuigen ook de vloer te laten dweilen. Niet alleen je stof wordt opgezogen, ook (lichte) vlekken worden zo netjes van je vloer verwijderd.

Hoe werkt de dweilfunctie van een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger met dweilfunctie is voorzien van een watertank of 2-in-1 tank waarmee de dweildoek wordt bevochtigd tijdens de schoonmaaksessie. Deze MOP dweildoek wordt aan de onderkant van de robotstofzuiger bevestigd en door de robotstofzuiger achter zich aan gesleept. Sommige robotstofzuigers kunnen dweilen in een Y-patroon. De robot beweegt dan in de vorm van een Y heen en weer over de vloer waardoor een beter resultaat wordt behaald. Nog effectiever zijn de dweilfuncties die gebruik maken maken van een vibrerende dweilplaat waardoor de dweildoek met een snelle trillende beweging de vloer poets. Luxe robotstofzuigers die beschikken over deze functie zijn bijvoorbeeld de Deebot X1 PLUS en de Roborock S8+.

ecovacs deebot t9+ wit robotstofzuiger dweilfunctie

Hoe gaat de dweilfunctie om met een kleed?

Sommige robotstofzuigers zijn in staat om een kleed of tapijt te herkennen en vermijden deze tijdens het dweilen. De meeste robotstofzuigers kunnen dit echter niet en dan is het van belang dat de robotstofzuiger beschikt over de mogelijkheid tot het zetten van een verboden gebied. met deze functie kan je in de APP een gebied afbakenen om ervoor te zorgen dat de robot tijdens het dweilen niet op je kleed of tapijt komt. Bij luxere modellen zoals de Roborock S8+ is het ook mogelijk om een verboden dweilgebied te markeren. De robotstofzuiger zal in dit gebied dan wel stofzuigen maar niet dweilen. Erg handig omdat op deze manier het kleed niet wordt overgeslagen voor het stofzuigen zodat de hele ruimte grondig wordt schoongemaakt.

Robotstofzuiger met dweilfunctie kopen

Je vind een robotstofzuiger dweil optie ook wel handig? Niet iedere robot heeft deze handige functie dus let hier goed op bij de aanschaf. Veel van de modellen in ons assortiment, van de basismodellen tot de luxere modellen, zijn voorzien van een dweilfunctie. Bij onze basismodellen verwissel je zelf de tank en onze luxe modellen kunnen tijdens het stofzuigen ook jouw vloer dweilen. Gun jezelf nog meer gemak en ga voor een robotstofzuiger met dweilfunctie.