Menig Nederlands gezin heeft een hond als extra gezinslid. Honden zijn fantastisch voor gezinnen en honden zelf vinden het ook heerlijk om onderdeel van een gezin uit te maken. Maar zoals iedere hondeneigenaar weet, honden brengen ook het nodige onderhoud met zich mee. Niet alleen de hond  zelf moet goed onderhouden worden, ook het huishouden. Veel honden verliezen hun vacht. Zo zijn er honden die tweemaal per jaar in de rui komen en dan een winter- of zomervacht aanmaken. Dit is een natuurlijk proces, maar je vindt in je huis wel overal plukken hondenhaar. Met een geschikte robotstofzuiger heb je nauwelijks nog last van hondenhaar.

Een robotstofzuiger scheelt je veel werk ​

Heb je een hond in huis die regelmatig zijn hondenharen verliest en stofzuig je de vloeren nog met een klassieke stofzuiger? Dan weet je hoeveel werk dit is. Dit valt op een gladde vloer nog mee, maar heb je tapijt? Dan is het haast een onmogelijke taak om al die hondenharen uit het tapijt te verwijderen, hoe vaak je hier ook overheen gaat met je stofzuiger. En heb je de haren eenmaal weg kunnen halen, dan ligt het de volgende dag weer vol het hondenharen en kun je weer opnieuw beginnen. Hondeneigenaren hebben bij uitstek een groot voordeel met een robotstofzuiger geschikt voor huisdieren. Een goede robotstofzuiger heeft een grote borstel aan de onderzijde, zodat hondenharen als het ware uit het tapijt geborsteld worden. Bovendien kun je de robot zodanig instellen dat deze dagelijks stofzuigt. Ook erg handig wanneer jij of een gezinslid een allergie heeft voor hondenharen.

Robotstofzuigers geschikt voor honden

Wat maakt een robotstofzuiger geschikt voor honden en andere huisdieren? Dit zit hem vooral in de grote borstel aan de onderkant van de robot. Kies dus in ieder geval voor een robot die beschikt over zo'n borstel. Bovendien is het handig om erop te letten van welk materiaal deze is gemaakt. Een deels of geheel rubberen borstel is beter in het afvoeren van haren dan een borstel die volledig uit borstelharen bestaat. Hierin komen de haren sneller vast te zitten waardoor de borstel meer onderhoud vraagt. Sommige robotstofzuigers beschikken over een speciale anti-klit borstel waardoor haren helemaal niet meer komen vast te zitten.

Een robotstofzuiger voor hondenhaar vinden​

Ga als hondeneigenaar ook voor gemak en kies voor een geschikte robotstofzuiger. Een goede robotstofzuiger voor hondenhaar vind je zeker bij Robostofzuigers.nl. Op bijna al onze modellen robotstofzuigers zit een grote en stevige borstel die moeiteloos de hondenharen uit je tapijt zuigen. Vooral als je de robot instelt op dagelijks stofzuigen, hoef jij geen onnodige overlast van hondenhaar te krijgen.

Picture of Alex

Alex

Operationeel Manager bij Robostofzuigers.nl