Na onze pre-research van de Puppyoo R6 Home was dit in onze ogen een veelbelovende robotstofzuiger. We keken dan ook enorm uit naar de aankomst van de R6 om te testen of hij onze verwachtingen waar kon maken. Na het arriveren zijn we aan de slag gegaan en hebben we de R6 Home eens goed onder de loep genomen en verschillende tests laten ondergaan. In dit artikel lees je over onze bevindingen en of de R6 van Puppyoo de nieuwste telg wordt in het assortiment van Robostofzuigers.nl.

Looks

De robotstofzuiger is deels gemaakt van verhard titanium, wat zorgt voor hoogwaardige kwaliteit en een strakke, moderne uitstraling. Op het eerste gezicht ziet de R6 er uit of deze een stootje kan hebben en de laser op de bovenkant geeft iets van een futuristische look aan de machine.

'Getting started'

We hadden al begrepen dat de app veel te bieden heeft en dat de aansturing werkt via de app. De R6 Home komt dan ook niet met een afstandsbediening. We starten met het downloaden, installeren van de app en het linken met de robot. Dit wees zich allemaal vanzelf en in no time konden we verder!

Plattegrond

De eerste keer dat deze robotstofzuiger zijn ronde doet wordt er een plattegrond gemaakt van je woning, of etage. Dit doet het slimme apparaat door middel van een laser. Het was eigenlijk geen enkel probleem om een 3-kamerwoning van 90m2 in kaart te brengen, en dat gelijk buitengewoon accuraat. Alle obstakels zoals (te laag) meubilair, tafelpoten en zelfs half openstaande deuren zijn duidelijk te herkennen op de plattegrond. De plattegrond is direct beschikbaar in de app en daar kun je vervolgens alles op maat instellen. Stel bijvoorbeeld een schoonmaakrooster in per ruimte of welke kamer(s) dit keer overgeslagen mag worden. Ook kun je aangeven waar er extra intensief schoongemaakt moet worden, handig voor bijvoorbeeld de keuken. Daarnaast kun je in de app o.a. verboden gebieden instellen, een plek aanwijzen op de kaart en de robot handmatig besturen.

r6 home blog plattegrond

(echt) Slimme Robotstofzuiger

Bovenstaande punten maken ons al enthousiast over deze robotstofzuiger, maar er is meer. Er zijn nog een aantal features die laten zien dat dit apparaat buitengewoon slim is en zich onderscheidt van anderen. Deze robot weet écht waar hij is. Pak de robot op en zet ergens neer aan de andere kant van je woning, het maakt niet uit. Waar veel robotstofzuigers gedesoriënteerd van zouden raken, maakt deze een rondje met de laser en herkent vervolgens de kamer en de locatie op de plattegrond. Zonder problemen keert de robot vanaf hier weer terug (zonder botsen) naar het laadstation aan de andere kant van de woning.

Wat ook handig is, is dat de R6 Home zijn historische kaarten bewaard. Dit geeft je de gelegenheid om te schakelen tussen plattegronden indien je woning meerdere etages heeft. Wel is het van belang dat je de positie van het laadstation per etage steeds op dezelfde plek plaatst, zodat de robot deze gemakkelijk terug kan vinden (of koop een laadstation voor elke etage).

puppyoo r6 home robotstofzuiger kleed

There's more?

Dat was het nog niet. Deze sublieme robotstofzuiger herkent tapijt en gaat dan automatisch harder stofzuigen om ook bij het moeilijke vuil te kunnen. De R6 Home heeft 3 verschillende standen zuigkracht waaronder een stille modus, waar je weinig tot geen last van hebt wanneer je thuis bent. Ook heeft de robotstofzuiger een ongekende accucapaciteit van 6400 mAh, ver boven de gemiddelde robotstofzuiger. Dit betekent dat de R6 tot wel 4 uur aaneen stuk kan schoonmaken! Blijkt dit nog onvoldoende te zijn voor de ruimte(s), bij een leeg rakende accu keert het apparaat terug naar het station, laadt op, en gaat daarna weer door op de plek waar de robot is gebleven.

Veel robots zijn tegenwoordig ook in te zetten als dweilrobot. Daarvoor moet vaak wel eerst een handeling worden verricht (wisselen tank) en kan dit meestal niet tegelijk met het stofzuigen. De innovatieve R6 werkt anders en kan met het dweil opzetstuk tegelijk zuigen en dweilen.

Nadelen?

Is er dan ook nog wat op aan te merken? Jawel. Een klein nadeel is dat de R6 door de kop van de laser net wat hoger is dan de gemiddelde robotstofzuiger (+/- 2 cm). Ook deze robotstofzuiger gaat onder veel meubels waar je zelf niet of moeilijk bij kan, maar door de paar centimeter extra is de R6 hier toch net iets beperkter in. Wat ons betreft maken alle features die de Puppyoo R6 Home wél heeft het meer dan goed en staat deze robotstofzuiger voor nu bovenaan ons lijstje. Dat ene kastje die nét te laag is, ach, die schuiven we wel een keer aan de kant!

Foto van Peter-Jan

Peter-Jan

Product Specialist bij Robostofzuigers.nl