Eindelijk! Onze eerste robotstofzuiger van XIAOMI. We verwachten hier veel van want we weten al dat de robotstofzuigers van XIAOMI bekend staan om de hoge kwaliteit en effectiviteit. Bij het uitpakken van de doos krijg je hier al direct een indruk van door de strakke, zwart glanzende uitstraling van deze VIOMI V3. De mint kleurige laser maakt het helemaal af. Het design is mooi en bovenal robuust!

''Unboxing'' de VIOMI V3

Dat het gaat om een multifunctionele robot én dat XIAOMI inzet op een hoge effectiviteit valt ook gelijk op door wat er allemaal in de doos zit. Deze stofzuigrobot komt namelijk met maar liefst 3 verschillende tanks en drie verschillende soorten dweildoeken.

  • Er zit een ruime stoftank bij om vol te focussen voor het automatisch stofzuigen van grote oppervlakken.
  • Je kan deze robotstofzuiger ook uitbreiden met een dweilfunctie waarvoor een 2-in-1 tank wordt gebruikt, zodat je tegelijk kan zuigen en dweilen.
  • Met de derde ruime watertank kan je deze robot zelfs nog omtoveren tot een volledige dweilrobot om grote oppervlakten mee te dweilen. Praktisch en multifunctioneel is deze robot dus zeker.
viomi v3 verpakking
viomi v3 laser

Laser

Dat wij fan zijn en blijven van de laser navigatie komt ook met deze VIOMI V3 weer duidelijk naar voren. Hoe groot je woning ook is of hoeveel ruimtes er ook zijn, een (kwalitatieve) robot met laser weet zich hier snel en efficiënt doorheen te navigeren zonder te verdwalen. De eerste keer dat je de V3 aanzet maakt deze robotstofzuiger direct een plattegrond die zichtbaar is in de app.

Er zijn géén delen die worden overgeslagen en géén delen die dubbel worden gedaan. Dit laatste kan overigens wel als je hier bewust voor kiest met de “secondary cleaning” functie, handig om te gebruiken wanneer het ergens extreem vies is. De app laat een mooie en accurate plattegrond zien en deelt zelfs automatisch de plattegrond in, in kamers. Is dit niet naar wens kan je deze kamers ook weer aanpassen. Vervolgens kan je de robot stofzuiger gericht naar een kamer of zone sturen, erg handig!

De app

De app is erg gebruiksvriendelijk en geeft je toegang tot een hoop functies van deze effectieve stofzuigrobot. Zo kan de robot meerdere plattegronden bewaren (bijv. bij meerdere etages), je kan de robot alleen op de randen afsturen of dubbel laten schoonmaken, stel schoonmaakroosters op maat in per ruimte en creëer virtuele muren of gehele verboden gebieden.

Maar werkt het allemaal wel goed? Ja! Alle functies in de app werken soepel, en des te belangrijker het zuigresultaat wat de robotstofzuiger met zich meebrengt: erg goed! Er zijn 4 zuigstanden die je bij de VIOMI V3 kan inschakelen, waaronder een stille modus en een turbo stand met maar liefst 2600 Pa wat het een krachtige robot maakt die ook zwaarder vuil te lijf gaat. Wat deze robot wel mist is een tapijt herkenning waarbij de zuigkracht automatisch wordt opgevoerd. Dat is jammer, maar gezien de turbo functie die je handmatig kan instellen nemen we dat graag voor lief.

Innovatief dweilen

Niet te vergeten is de eerder genoemde dweilfunctie. Tegenwoordig kan je veel robotstofzuigers ook als dweilrobot inzetten, zo ook deze V3. We verwachten hier eigenlijk nooit zo veel van omdat een robot niet in staat is om veel kracht omlaag te zetten en te schrobben zoals je dat zelf kan. Toch scoort de VIOMI V3 wat ons betreft bovengemiddeld door de innovatieve dweilfunctie die XIAOMI hier heeft toegepast. Zo kan je instellen hoeveel water er wordt afgegeven en kan je de robot laten dweilen in een effectievere Y-vorm. Hierbij gaat de robot in een herhalende beweging (Y) naar voren en naar achteren, en indien het je voorkeur heeft kan je daarbij ook nog de “secondary cleaning” activeren. Op deze manier(en) dweilt de robot meermaals over dezelfde vlekken heen.

Maakt het dit net zo goed als wanneer je zelf zou dweilen? Nee, maar voor een robotstofzuiger met dweilfunctie is het bovengemiddeld en bijzonder effectief.

viomi v3 modi

Impressed

Kortom, wij zijn onder de indruk van deze robotstofzuiger! Wat ons betreft maakt XIAOMI haar naam waar en is dit de eerste en zeker niet het laatste model wat we van hen opnemen in ons assortiment.

Meer zien? Bekijk de productpagina van de VIOMI V3. Hier vind je alle info, specificaties en een paar video's waarin je de robot in actie ziet.

Peter-Jan

Peter-Jan

Product Specialist bij Robostofzuigers.nl