Een robotstofzuiger heeft veel voordelen en is een handig hulpmiddel in het huishouden. Dat betekent niet dat je helemaal geen normale stofzuiger meer nodig hebt. Een robotstofzuiger kan niet op alle plekken komen. Denk aan trappen, de bovenkant van (hoge) plinten en lastige hoekjes. Ondanks deze beperking zijn er genoeg redenen te bedenken om een robotstofzuiger te kopen. We zetten 7 voordelen van een robotstofzuiger voor je op een rij.

7 Voordelen van een robotstofzuiger

1) Een robotstofzuiger bespaart tijd

In het drukke leven van tegenwoordig schiet het er wel eens bij in. Je hebt géén of weinig tijd om je huis netjes en schoon te houden. En al heb je zeeën van tijd, erg leuk is stofzuigen niet. Een robotstofzuiger doet niets liever en bespaart jou de moeite en kostbare tijd. De beste robotstofzuigers die jou helpen het leven een stukje makkelijker te maken vind je hier.

2) Maakt schoon onder meubels​

Een groot voordeel van een robotstofzuiger is dat deze op plekken kan schoonmaken waar je zelf maar moeilijk bij kunt. Dit voorkomt een hoop inspanning bij het tillen en verplaatsen van je meubels. Denk bijvoorbeeld aan al dat stof onder je bank of bed. Door de lage ligging van de robot past deze onder de meeste meubels.

3) Programmeer je robotstofzuiger

Veel schoonmaak robots zijn te programmeren. Kies een robotstofzuiger die je de mogelijkheid biedt om een schoonmaakprogramma in te stellen. Gebruik een tijdschema om de robot te laten stofzuigen wanneer je zelf niet thuis bent. Zo bespaar je niet allen kostbare tijd, je hebt er ook helemaal geen last van! Er is niets fijner dan thuiskomen in een schoon huis.

4) Op afstand bedienen met de APP

In de haast vertrokken en vergeten je robothulp aan te zetten of te programmeren? Kies een slimme stofzuiger die te bedienen is met een APP. Zo kan je de robotstofzuiger aansturen, waar dan ook, wanneer dan ook. Thuis is de app handig om je robot aan het werk te zetten of naar een specifieke plek te sturen waar vuil is beland. Je regelt het allemaal vanuit je luie stoel!

5) De ideale uitkomst bij huisdieren

Heb je huisdieren? Dan heb je ongetwijfeld te maken met al die haren door je woning heen. Kies een robotstofzuiger met een grote borstel aan de onderzijde, deze is uiterst effectief tegen huisdierharen.

6) Een robotstofzuiger is stiller

Een stofzuigrobot is doorgaans veel stiller dan de traditionele stofzuiger. De slimmere robots hebben soms ook nog een (extra) stille modus. Zo kan je de robot ook prima gebruiken wanneer je thuis bent zonder dat je er last van hebt. Bijvoorbeeld 's nachts terwijl je slaapt!

7) Voordelen voor de gezondheid

Veel mensen hebben bewust of onbewust last van een stofallergie. Een robotstofzuiger kan je elke dag weer helpen om te voorkomen dat je klachten krijgt. Kies een robot met een goed filter (HEPA) tegen het ultra fijne stof. Ook zonder allergie is een stofvrij huis belangrijk voor een gezonde levensstijl.

Als je van plan bent om een robotstofzuiger te kopen is het belangrijk om te kiezen voor een robotstofzuiger die past bij jouw eisen en wensen. Robotstofzuigers zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen en kennen veel onderlinge verschillen in capaciteit en functionaliteit. Ga na wat voor jou belangrijk is en vergelijk de verschillende robots op deze punten. Naast enkele voordelen uit dit artikel zijn er nog veel andere dingen om rekening mee te houden bij het kopen van een robotstofzuiger. Op onze adviespagina vind je een overzicht van alle belangrijke verschillen en functionaliteiten.

Alex

Alex

Robostofzuigers.nl